Lokalne informacije

    

Slovenija - Vaša gostiteljica

Dežela z odlično geografsko lego, v srcu Evrope, na križišču poti, ki vodijo iz hladnega severa do toplega mediteranskega juga. Slovenija je Evropa v malem, država, kjer se Alpe srečajo z Jadranskim morjem in kjer se kamniti Kras razteza do Panonske nižine. Očarljiva raznolikost pokrajin je osredotočena le na nekaj 20.000 kvadratnih kilometrov.

Slovenija-1.jpg

Portorož v italijanščini, poetično "Port of Roses"

Portorož

Morje, veter, sol, mediteranske vonjave, palme, vrtnice in zimzeleno rastlinje, sprostitev, zabava in družabnost so besede, ki najbolje predstavijo Portorož, obmorski kraj, ki leži v srcu Evrope. Prepletanje različnih kultur in glasbe, narava, gastronomski užitki in pestra zgodovina naredijo vzdušje, ki poskrbi da pozabimo na naše vsakdanje skrbi in se sprostimo. Sproščujoče sprehajanje ob morju, krepčilni tek po plaži, plavanje v bazenih in morju, lepotne in zdravstvene, športne in rekreacijske oskrbe v termah omogočajo revitalizacijo telesa in duha.

Portorož je tesno povezan z bližnjim Piranom, majhnim srednjeveškim mestecem, katerega slava in bogastvo izvirata iz enih od največjih solin v tem delu sveta. Danes so večinoma opuščene in dajejo zavetje številnim vrstam ptic, ki gnezdijo ali počivajo na svoji poti proti jugu. Prav soline s svojimi naravnimi sestavinami (sol, slanica in solinsko blato) so spodbudile razvoj turizma v Portorožu. Ko so že v 19. stoletju odkrili zdravilne lastnosti teh naravnih elementov,  je Portorož dobil svoje prve hotele in termalne centre. Danes je Portorož priljubljen kraj tako za delo, sprostitev in zabavo, kot za mednarodna srečanja in dogodke. 

Iz vasi v zaledju se odpirajo čudoviti pogledi Istre, v obdobjih lepega vremena lahko občudujemo celo Alpe. V bližini Kras ponuja različne možnosti: obisk Postojnske in Škocjanskih jam ali kobilarne Lipica, doma lipicancev, konjev nekdanjega avstrijskega dvora.

 

Turistični informacijski center: Turistične Informacije Portorož
Obala 16, 6320 Portorož


Tel: 05 674 22 20
E-pošta: info@portoroz.si
www.portoroz.si

Slovenija-2.jpg